Advertisement

Advertisement

[online preparation for lok sewa] Find here lok sewa aayog Nepal exam preparation samanya gyan questions answers in Nepali language. Find here lok sewa aayog Nepal exam preparation general knowledge questions answers in Nepali language and font. Get online preparation for lok sewa aayog Nepal exams of kharidar, nayab subba, adhikrit, officers post. Get here samanya gyan nepali ma. online preparation for lok sewa Nepal.

Prashna No. 26. राष्ट्रपिता भन्ने चलन कुन देशबाट शुरु भयो ?
Correct Uttar : – इटाली
26. Rastrapita bhanne chalana kuna desabat suru bhayo?
– Italy

Prashna No. 27. रगत समुहको आबिष्कारक को हुन् ?
Correct Uttar : – कार्ल लैडसिनर ( अस्ट्रिया )
27. Ragata samuhako abiskaraka ko hun?
– Karl Landsteiner (Austriya)

Prashna No. 28. नेपालको ११ जिल्लालाई छुने जिल्ला कुन् हो ?
Correct Uttar : – सिन्धुली
28. Nepal ko 11 jillalai chhune jilla kun ho?
– Sindhuli

Prashna No. 29. छायादेखी डराउने रोगलाई के भनिन्छ ?
Correct Uttar : – साइओफेबिया
29. CHhayadekhi daraune rogalai ke bhaninchha?
– Saiophobiya

Prashna No. 30. सुनेको कुरा लेख्ने यन्त्रलाई के भनिन्छ ?
Correct Uttar : – दिक्ताफोन
30. Suneko kura lekhne yantralai ke bhaninchha?
– Diktaphona

online preparation for lok sewa aayog Nepal exams

Prashna No. 31. युवाहरुले गर्ने शासन ब्यबस्थालाई के भनिन्छ ?
Correct Uttar : – जेरेन्टोक्रेसी
31. Yuvaharule garne sasana byabasthalai ke bhaninchha?
– Jerentokresi

Prashna No. 32. संसारको सबैभन्दा सुख्खा स्थान कुन हो ?
Correct Uttar : – Atacama Desert
32. Sansarako sabaibhanda sukhkha sthana kuna ho?
– Atacama Desert

Prashna No. 33. वायु सम्बन्धी अध्ययन गर्ने शास्त्रलाई के भनिन्छ ?
Correct Uttar : – अनिमोग्राफी
33. Vayu sambandhi adhyayana garne sastralai ke bhaninchha?
– Animography

Prashna No. 34. हवाइ उडान सम्बन्धी बिज्ञानलाई के भनिन्छ ?
– एरोनेटिक्स
34. Havai udana sambandhi bignanalai ke bhaninchha?
– Aeronautics

Prashna No. 35. जीवन एउटा कहिल्यै समाप्त नहुने बसन्त हो ।
Correct Uttar : – वि. पि. कोइराला
35. Jivana euta kahilyai samapta nahune basanta ho.
– B.P.. Koirala

Prashna No. 36. विश्वको पहिलो सस्थान कुन हो ?
Correct Uttar : – Bank of North America ( सन् 1791 )
36. Visvako pahilo sasthana kuna ho?
– Bank of North America (san 1791)

Prashna No. 37. नेपालमा सबैभन्दा पहिले स्थापना भएको राजनीतिक दल कुन हो ?
Correct Uttar : – नेपाल प्रज्ञा परिषद
37. Nepal ma sabaibhanda pahile sthapana bhaeko rajanitika dala kuna ho?
– Nepal  praja parisad

Prashna No. 38. कम्प्युटरमा BASIC भन्नाले के बुझिन्छ ?
Correct Uttar : – Beginners All purpose Symbolic Instruction Code
Key Money भन्नाले के बुझिन्छ ?
38. Kampyutarama BASICH bhannale ke bujhinchha?
– Beginners All purpose Symbolic Instruction Code
Key Money bhannale ke bujhinchha?

Prashna No. 39. अन्तराष्ट्रिय जगतमा स्विकार गरिने मुद्रा ‘ ग्लोबल – ५०० ‘ भनेको के हो ?
Correct Uttar : – संयुक्त राष्ट्रसंघिय बातावरणिय पुरस्कार
39. Antarastriya jagatama svikara garine mudra globala – 500 bhaneko ke ho?
– Sanyukta rastrasaṅghiya batavaraniya puraskara

Prashna No. 40. कर्णाली पुलका डिजाइनर को हुन् ?
Correct Uttar : – स्टायन नेन
40. Karnali pulaka dijainara ko hun?
– Statayana nen

online preparation for lok sewa aayog Nepal exams

Problem Number 41. नेपालले विश्वको कुल क्षेत्रफलको कती प्रतिशत भाग ओगटेको छ ?
Solution : – ०.०३ प्रतिशत ( एसियाको ०.३ प्रतिशत )
41. Nepal le visvako kula ksetraphalako kati pratisata bhaga ogateko chha?
Solution : – 0.03 Pratisata (esiyako 0.3 Pratisata)

Problem Number 42. स्वयम्भुको पुरानो नाम के हो ?
– पद्मकण्ठगिरी
42. Svayambhuko purano nama ke ho?
– Padmakanthagiri

Problem Number 43. ९० प्रतिशत भन्दा बढी नदिनालाले सिमाना छुट्याएको जिल्ला कुन हो ?
Solution : – कैलाली

90 Pratisata bhanda badhi nadinalale simana chhutyaeko jilla kuna ho?
– Kailali

Problem Number 44. दौडनु ब्यर्थ हो, मुख्य कुरा त समयमा हिंंड्नु हो ।
Solution : – ला फान्तेने
44. Daudanu byartha ho, mukhya kura ta samayama hinndnu ho.
– La phantene

Problem Number 45. सबैभन्दा कृयासिल धातु कुन् हो ?
Solution : – फ्रान्सियम
45. Sabaibhanda kriyasila dhatu kun ho?
– Phransiyama

Problem Number 46. कती माइक्रोन भन्दा कमको प्लाष्टिक उत्पादन गर्न तोक लगाइएको छ ?
Solution : – २० माइक्रोन
46. Kati maikrona bhanda kamako plastika utpadana garna toka lagaieko chha?
– 20 Micron

Problem Number 47. रेमन म्यागासेसे पुरस्कारको स्थापना कहिले भएको हो ?
Solution : – सन् १९५७
47. Remana myagasese puraskarako sthapana kahile bhaeko ho?
– San 1957

Problem Number 48. History of Nepal का लेखक को हुन् ?
Solution : – डेनियल राइट
48. History of Nepal ka lekhaka ko hun?
– Ḍeniyal Wright

Problem Number 49. विश्वका प्रथम प्रधानमन्त्री को मानिन्छन् ?
Solution : – रबर्ट वालपोल ९ ( बेलायत )
49. Visvaka prathama pradhanamantri ko maninchhan?
– Robert Walpol 9 (Britain)

Problem Number 50. कुन देशको हावापानिलाई ‘ संसारको चिडियाघर ‘ भनी चिनिन्छ ?
Solution : – सुडान
50. Kuna desako havapanilai sansarako chidiyaghara bhani chininchha?
– Sudan

Please be continue reading of questions with answers about general knowledge or samanya gyan in Nepali ma language.