87 Lok Sewa Online Exam Preparation Questions Answers in Nepali


Advertisement

Spread the love

[online preparation for lok sewa] Find here lok sewa aayog Nepal exam preparation samanya gyan questions answers in Nepali language. Find here lok sewa aayog Nepal exam preparation general knowledge questions answers in Nepali language and font. Get online preparation for lok sewa aayog Nepal exams of kharidar, nayab subba, adhikrit, officers post. Get here samanya gyan nepali ma. online preparation for lok sewa Nepal.

87 Lok Sewa Online Exam Preparation Questions Answers in Nepali

Question No. 1. मानिसको कसरी मृत्यु हुन्छ यो कुनै महत्वको कुरो होइन तर महत्वको कुरो यो हो कि मनिस कुन प्रकारले जिवित रहन्छ ।
Right Answer : – हजरत अली
1. Manisako kasari mrityur, hunchha yo kunai mahatvako kuro hoina tara mahatvako kuro yo ho ki manisa kuna prakarale jivita rahanchha.
– Hajarat ali

Question No. 2. संयुक्त राष्ट्र संघको पहिलो अधिबेशन कहिले र कहाँ भयो ?
Right Answer : – १० जनवरी १९४६ मा लण्डनको वेष्ट मिनिष्टरमा
2. Sanyukta rastra saṅghako pahilo adhibesana kahile ra kahan bhayo?
– 10 January 1946 ma londan ko west minister ma

Question No. 3. संयुक्त राष्ट्र संघलाई अर्को के नामले चिनिन्छ ?
Right Answer : – विश्व नगरसभा
3. Sanyukta rastra saṅghalai arko ke namale chininchha?
– Visva nagarasabha

Question No. 4. २० दिनको १ महिना र १८ महिनाको १ बर्ष मान्ने देश कुन हो ?
Right Answer : – मेक्सिको
4. 20 Dinako 1 mahina ra 18 mahinako 1 barsa manne desa kuna ho?
– Mexico

Question No. 5. ताइवानलाई कपुरको देश भनिन्छ भने सुन्दरिहरुको देश भनेर कुन देशलाई बुझाउछ ?
Right Answer : – भेनेजुएला
5. Taivanalai kapurako desa bhaninchha bhane sundariharuko desa bhanera kuna desalai bujhauchha?
– Venejuela

Question No. 6. प्रिथ्बीमा सबैभन्दा हलुको बस्तु के हो ?
Right Answer : – वायु
6. Prithbima sabaibhanda haluko bastu ke ho?
– Vayu

Question No. 7. भुमध्य रेखा कती डिग्री अंक्षाशमा रहेको मानिन्छ ?
– 0 डिग्री
7. Bhumadhya rekha kati digri aṅksasama raheko maninchha?
Right Answer : – 0 Ḍigree

Question No. 8. प्रिथ्बीको ठीक आधा भागलाई के भनिन्छ ?
Right Answer : – गोलार्ध
8. Prithbiko thika adha bhagalai ke bhaninchha?
– Golardha

Question No. 9. विश्वको सबैभन्दा ठुलो प्राकृतिक प्राकृतिक बन्दरगाह कुन हो ?
Right Answer : – सिड्नी
9. Visvako sabaibhanda thulo prakritika prakritika bandaragaha kuna ho?
– Sidney

Question No. 10. अाठौ ग्रहमध्ये प्रिथ्वी कती औ ठुलो ग्रह हो ?
Right Answer : – पांचौ

A̔athau grahamadhye prithvi kati au thulo graha ho?
– Pan̄chau

General Knowledge Questions Lok Sewa aaygo Nepal Quiz in Nepali

online preparation for lok sewa aayog Nepal exams

Question No. 11. कुस्ती खेल्ने ठाउँलाई एरेना, बेसबल खेल्ने ठाउँलाई डायमन भनिन्छ भने गल्फ खेल्ने ठाउँलाई के भनिन्छ ?
Right Answer : – लिन्क , ग्रीन
11. Kusti khelne thaunlai erena, besabala khelne thaunlai dayamana bhaninchha bhane galpha khelne thaunlai ke bhaninchha?
– Linka, green

Question No. 12. मानीस असल गुणले उत्तम हुन्छ, न कि उच्च आसनमा बसेर महलको छानामा बस्दैमा काग गरुड बन्छ र ?
Right Answer : – चाणक्य
12. Manisa asala gunale uttama hunchha, na ki uchcha asanama basera mahalako chhanama basdaima kaga garuda banchha ra?
– Chanakya

Question No. 13. १ हर्षपावरमा कती वाट हुन्छ ?
Right Answer : – ७४६ वाट
13. 1 Harsapavarama kati vata hunchha?
– 746 Vata

Question No. 14. सुर्य प्रिथिबाट कती टाढा रहेको छ ?
Right Answer : – १४ करोड ८८ लाख किलोमिटर
14. Surya prithibat kati tadha raheko chha?
– 14 Karoda 88 lakh kilometer

Question No. 15. मानिसको मृत्युट हुँदा सबभन्दा अन्त्यसम्म काम गर्ने अंग कुन हो ?
Right Answer : – कान
15. Manisako mrityuta hunda sababhanda antyasamma kama garne aṅga kuna ho?
– Kan

Question No. 16. रिमोट कन्ट्रोलमा कुन किरणको प्रयोग भएको हुन्छ ?
Right Answer : – इन्फ्रा रेड रे
16. Rimota kantrolama kuna kiranako prayoga bhaeko hunchha?
– Infra red ray

Question No. 17. ओस्कार पुरस्कारको स्थापना कहिले भएको हो ?
Right Answer : – सन् १९२७
17. Oskara puraskarako sthapana kahile bhaeko ho?
– San 1927

Question No. 18. शेक्सपियरको अन्तिम नाटक कुन हो ?
Right Answer : – द टेम्पेस्ट
18. Seksapiyarako antima nataka kuna ho?
– the tempest

Question No. 19. विश्वमा सबभन्दा पुरानो राजतन्त्र भएको देश कुन हो ?
Right Answer : – जापान
19. Visvama sababhanda purano rajatantra bhaeko desa kuna ho?
– Japan

Question No. 20. विश्वको सबभन्दा लामो देश कुन हो ?
Right Answer : – चिली
20. Visvako sababhanda lamo desa kuna ho?
– Chili

Prashna No. 21. प्रहरी र जेल नभएको देश कुन हो ?
Right Answer : – आइस्ल्यान्ड
21. Prahari ra jela nabhaeko desa kuna ho?
– Iceland

Prashna No. 22. प्रिथिवीको कुल पारीधी कती छ ?
Right Answer : – ४०,००० किलोमिटर

Prithiviko kula paridhi kati chha?
– 40,000 Kilometer
Prashna No. 23. अबिरल असफलताबाहेक अरु सबै कुरा सहन सकिन्छ ।
Right Answer : – गेटे

Abirala asaphalatabaheka aru sabai kura sahana sakinchha.
– Gettey
Prashna No. 24. तीन सय बर्ष पुरानो बर्फलाई के भनिन्छ ?
Right Answer : – ब्लु आइस

Tina saya barsa purano barphalai ke bhaninchha?
– Blue ice
Prashna No. 25. त्रिभुवन विश्व बिद्यालयको स्थापनाको घोषणा कहिले भयो ?
Correct Uttar : – २०१२ चैत्र १८ गते

Tribhuvana visva bidyalayako sthapanako ghosana kahile bhayo?
– 2012 CHaitra 18 gate

Please be continue reading of questions with answers about general knowledge or samanya gyan in Nepali ma language.


Spread the love

Written by

Jitendra Sahayogee

I am Jitendra Sahayogee, a Writer of 12 Nepali Books, Director of Maithili films, Founder of Radio Stations, Designer of Websites and Editor of Some Nepali Blogs.

7 thoughts on “87 Lok Sewa Online Exam Preparation Questions Answers in Nepali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *