75 Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers

Get here Nepali general knowledge quiz questions answers about Nepal and Nepali people. We have here published more than 75 questions and answers about Nepal in Nepali language related to kharidar, nayab subba, adhikrit, officers post. These all are very useful for you to exam preparation of samanya gyan. Get Nepali ma samanya gyan darpan questions answers collections. Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers Samanya Gyan

Problem Number : 51. प्रतिष्ठित अन्तराष्ट्रिय ‘म्यान बुकर’ पूरस्कार 2015
Right Solution: – मार्लोन जेम्सलाई “A Brief History of Seven Killing” कृतीको लागि 2015 अगस्ट 13 प्रदान गरियो ।
51. Pratisthita antarastriyamyana bukara puraskara 2015
marlona jemsalai”A Brief History of Seven Killing” kritiko lagi 2015 agasta 13 pradana gariyo.

Problem Number : 52. पहिलो ईनास बर्ष साहित्य पुरस्कार 2072 वासुदेव पाण्डे आगमन (गजल संग्रह) कृतीको लागि प्रदान गरियो ।
52. Pahilo inasa barsa sahitya puraskara 2072 vasudeva pande agamana (gajala saṅgraha) kritiko lagi pradana gariyo.

Problem Number : 53. . पहिलो महिला सभामुखमा ओनसरी घर्ति मगर 2072 असोज 29 गते निर्बिरोध निर्बाचित भएकि छन ।
53. . Pahilo mahila sabhamukhama onasari gharti magara 2072 asoja 29 gate nirbirodha nirbachita bhaeki chhana.

Problem Number : 54. नेपालको नयाँ महान्यायधिवक्तामा हरिकृष्ण कार्कीलाई 2072 असोज 28 गते नियुक्ती गरिएको छ ।

Nepal ko nayan mahanyayadhivaktama harikrisna karkilai 2072 asoja 28 gate niyukti garieko chha.

Advertisement

Problem Number : 55. NRN को अध्यक्षममा शेष घले (पुन: निर्वाचित) 2072 असोज 29 गते निर्वाचित हुनुभएको छ ।
55. NRN ko adhyaksamama sesa ghale (puna: Nirvachita) 2072 asoja 29 gate nirvachita hunubhaeko chha.

Problem Number : 56. केपी ओली नेपालको 38 औ प्रधानमन्त्रीमा 2072 असोज 24 गते निर्वाचित हुनु भएको छ ।
56. Kepi oli Nepal ko 38 au pradhanamantrima 2072 asoja 24 gate nirvachita hunu bhaeko chha.

Problem Number : 57. हेलीको पुछ«ेतारा पछिल्लो पटक कहिले देखा परेको थियो ?
Right Solution: – → सन् १९८६
57. Heliko puchha«̔etara pachhillo pataka kahile dekha pareko thiyo?
→ San 1986

Problem Number : 58. ताराको जिवनकालको अन्त्यतिरको अवस्थालाई के भनिन्छ ?
→ न्यूट्रन स्टार
58. Tarako jivanakalako antyatirako avasthalai ke bhaninchha?
Right Solution: – → Nyutrana stara

Problem Number : 59. धुमकेतुहरुको खोज गर्ने बैज्ञानिक को हुन ?
→ एडमण्ड हेली
59. Dhumaketuharuko khoja garne baignanika ko huna?
Right Solution: – → Edmond heli

Problem Number : 60. न्यूट्रन स्टार कहिले पत्ता लागेको हो ?
→ सन् १९६८
60. Nyutrana stara kahile patta lageko ho?
Right Solution: – → San 1968

Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers Samanya Gyan

Problem Number : 61. शिशुग्रहरुले के को परिक्रममा गर्छन् ?
→ सूर्य
61. Sisugraharule ke ko parikramama garchhan?
Right Solution: – → Surya

Advertisement

Problem Number : 62. अधिक बर्ष प्रत्येक कति बर्षमा हुने गर्दछ ?
→ ४ बर्षमा
62. Adhika barsa pratyeka kati barsama hune gardachha?
Right Solution: – → 4 Barsama

Problem Number : 63. वि.स. २०७० को मदन पुरस्कार कसले प्राप्त गरेका हुन् ?
→ राधा पौडेल
63. Vi.Sa. 2070 Ko madana puraskara kasale prapta gareka hun?
→ Radha paudela

Problem Number : 64. सिंहदरवारमा आगलागि कहिले भएको थियो ?
→ वि.स. २०३० असार २५
64. Sinhadaravarama agalagi kahile bhaeko thiyo?
→ Vi.Sa. 2030 Asara 25

Problem Number : 65. पृथ्वीको दुई भागमा बिभाजन गर्ने गरी काटिएको काल्पनिक रेखालाई के भनिन्छ ?
Right Solution: – → भुमध्ये रेखा
65. Prithviko dui bhagama bibhajana garne gari katieko kalpanika rekhalai ke bhaninchha?
→ Bhumadhye rekha

Problem Number : 66. पृथ्वीको कुन भागमा दिन र रात बराबर हुन्छ ?
→ शून्य डिग्री अक्षांश
66. Prithviko kuna bhagama dina ra rata barabara hunchha?
→ Sunya digri aksansa

Problem Number : 67. पृथ्वीले आफ्नो अक्षमा घुम्ने प्रक्रियालाई के भनिन्छ ?
→ परिभ्रमण
67. Prithvile aphno aksama ghumne prakriyalai ke bhaninchha?
→ Paribhramana

Problem Number : 68. पृथ्वीले एक पटक सूर्यको परिक्रमा गर्न कति समय लगाउँछ ?
→ दिन ५ घण्टा ४८ मिनेट ४५ सेकेण्ड
68. Prithvile eka pataka suryako parikrama garna kati samaya lagaunchha?
→ Dina 5 ghanta 48 mineta 45 sekenda

Problem Number : 69. पछिल्लो पटक अधिक बर्ष सन् २०१२ मा परेको थियो भने अब आउने अधिक बर्ष कहिले हुनेछ ?
→ सन् २०१६ मा
69. Pachhillo pataka adhika barsa san 2012 ma pareko thiyo bhane aba aune adhika barsa kahile hunechha?
→ San 2016 ma

Problem Number : 70. पृथ्वी आफ्नो अक्षमा कसरी अडेको छ ?
→ डिग्रीको कोण पारेर
70. Prithvi aphno aksama kasari adeko chha?
→ Ḍigriko kona parera

Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers Samanya Gyan

Advertisement

Problem Number : 71. अधिक बर्ष कति दिनको हुन्छ ?
Right Solution: – → ३६६ दिनको
71. Adhika barsa kati dinako hunchha?
→ 366 Dinako

Problem Number : 72. अधिक बर्ष ३६६ दिनको हुन्छ भने यस्तो बर्षमा थप भएको एक दिन कुन महिनामा जोडिन्छ ?
Right Solution: – → फेब्रुअरी महिना
72. Adhika barsa 366 dinako hunchha bhane yasto barsama thapa bhaeko eka dina kuna mahinama jodinchha?
→ Phebruari mahina

Problem Number : 73. सूर्य, तारा लगायतका आकाशीय पिण्डहरुको कोणहरु केबाट नापिन्छ ?
Right Solution: – → सेक्सटान्ट
73. Surya, tara lagayataka akasiya pindaharuko konaharu kebat napinchha?
→ Seksatanta

Problem Number : 74. प्रकाशको तिब्रता नाप्ने यन्त्रलाई के भनिन्छ ?
Right Solution: – → फोटोमिटर
74. Prakasako tibrata napne yantralai ke bhaninchha?
→ Photometer

Problem Number : 75. चन्द्र धरातलमा उत्रिने पहिलो व्यक्ति नि आर्मस्टङ हुन भने दोस्रो को हुन ?
Right Solution: – → बज एलड्रिन

CHandra dharatalama utrine pahilo vyakti ni armastaṅa huna bhane dosro ko huna?
→ Baja eladrina

Advertisement
0Shares
Jitendra Sahayogee

I am Jitendra Sahayogee, a writer of 12 Nepali literature books, film director of Maithili film & Nepali short movies, photographer, founder of the media house, designer of some websites and writer & editor of some blogs, has expert knowledge & experiences of Nepalese society, culture, tourist places, travels, business, literature, movies, festivals, celebrations.

6 thoughts on “75 Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers

  1. it is nice and Wonderfull prepatation genaral knoledge of the student and applicant employe .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *