75 Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers


Advertisement

Get here Nepali general knowledge quiz questions answers about Nepal and Nepali people. We have here published more than 75 questions and answers about Nepal in Nepali language related to kharidar, nayab subba, adhikrit, officers post. These all are very useful for you to exam preparation of samanya gyan. Get Nepali ma samanya gyan darpan questions answers collections.

75 Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers

Question No. 1. नेपालको जनगणना 2068 को नारा के थियो ?
Right Answer : → कोहि नछुटौँ कोहि नदोहोरीऊँ

Nepal ko janaganana 2068 ko nara ke thiyo?
→ Kohi nachhutaun kohi nadohoriun

Question No. 2. कुन श्रीलंकाली क्रिकेटरको विवाहको कागजमा त्याँहाका राष्ट्रपति महेन्द्र राजापाक्षाले साक्षीका रुपमा हस्ताक्षर गरेका छन् ?
Right Answer : → एन्जिलो म्याथ्युज
2. Kuna srilaṅkali kriketarako vivahako kagajama tyanhaka rastrapati mahendra rajapaksale saksika rupama hastaksara gareka chhan?
→ Angilo myathyuja

Question No. 3. नेपाल सरकारले जनताका गुनासा सुन्न सुरु गरेको ‘हेलो सरकार ‘ को निशुल्क फोन नं कति हो ?
Right Answer : → 1111
3. Nepal  sarakarale janataka gunasa sunna suru garekohelo sarakara ko nisulka phona nan kati ho?
→ 1111

Question No. 4.बिबिसी नेपाली सेवाका सम्पादक को हुन् ?
Right Answer : → रबिन्द्र मिश्र
4.Bibisi nepali sevaka sampadaka ko hun?
→ Rabindra mishra

Question No. 5. बि.स.१९९२ को एस एलसी परिक्षा मा कति जना पास भएका थिए ?
Right Answer : → 19
5. Bi.Sa.1992 Ko esa elasi pariksa ma kati jana pasa bhaeka thie?
→ 19

Question No. 6. अदुवा उत्पादनमा नेपाल बिश्वोको कुन स्थानमा पर्छ ?
Right Answer : → चौथो स्थानमा
6. Aduva utpadanama Nepal  bisvoko kuna sthanama parchha?
→ CHautho sthanama

Question No. 7. बर्षाको मात्रा नाप्ने यन्त्रलाइ के भनिन्छ ?
Right Answer : → रेन गज
7. Barsako matra napne yantralai ke bhaninchha?
→ Rena gaja

Question No. 8. इस्ट टिमोर कुन महादेशमा पर्दछ ?
Right Answer : → एसिया
8. Ista timora kuna mahadesama pardachha?
→ Asia

Question No. 9. चेस खेलको सुरु कुन देशबाट भएको हो ?
Right Answer : → भारत
9. CHesa khelako suru kuna desabat bhaeko ho?
→ Bharat

Question No. 10. चादिको मोहर चलनचल्तिमा ल्याउने मल्ल राजा को हुन ?
Right Answer : → महेन्द्र मल्ल

CHadiko mohara chalanachaltima lyaune malla raja ko huna?
→ Mahendra malla

Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers Samanya Gyan

Question No. 11. नेपाल को सबै भन्दा ठुलो ताल कुन हो? र कुन जील्ला मा पर्छ?
Right Answer : – रारा ताल मुगु जील्लामा पर्छ ।
11. Nepal  ko sabai bhanda thulo tala kuna ho? Ra kuna jilla ma parchha?
– Rara tal mugu jillama parchha

Question No. 12.बिश्वको सर्बाधिक ऊचाईमा पाइने फूललाई के भन्निछ र कति मिटर ऊचाई मा पाइन्छ?
Right Answer : – स्टेलरिया डेकुम्बेन र ६४९२ मिटरमा पाइन्छ ।
12.Bisvako sarbadhika uchaima paine phulalai ke bhannichha ra kati mitara uchai ma painchha?
– Stelariya dekumbena ra 6492 mitarama painchha.

Question No. 13. बिश्वको कुल क्षेत्रफलको कति प्रतिशत भूभाग नेपालले ओगटेको छ?
Right Answer : – ०.०३ प्रतिशत
13. Bisvako kula ksetraphalako kati pratisata bhubhaga Nepal le ogateko chha?
– 0.03 Pratisata

Question No. 14.एसिया को कुल क्षेत्रफलको कति प्रतिशत भूभाग नेपालले ओगटेको छ?
Right Answer : -०.३ प्रतिशत
14.Esiya ko kula ksetraphalako kati pratisata bhubhaga Nepal le ogateko chha?
-0.3 Pratisata

Question No. 15. नेपालको समय प्रमाणिक समय ग्रीनवीच भन्दा कति घण्टा कति मिनेट छिटो छ?
Right Answer : – ५ घण्टा ४५ मिनेट छिटो छ।
15. Nepal ko samaya pramanika samaya grinavicha bhanda kati ghanta kati mineta chhito chha?
– 5 Ghanta 45 minute chhito chha.

Question No. 16. नेपाल को सबै भन्दा होचो भूभाग कुन जील्ला मा पर्छ, यसको नाम र समुन्द्र सतह देखि कति मिटर ऊचाई मा छ?
Right Answer : – झापा जील्लामा पर्छ यसको नाम केचनाकलन हो र यो ७० मिटर ऊचाई मा पर्छ।
16. Nepal  ko sabai bhanda hocho bhubhaga kuna jilla ma parchha, yasako nama ra samundra sataha dekhi kati mitara uchai ma chha?

-Jhapa jillama parchha yasako nama kechanakalana ho ra yo 70 mitara uchai ma parchha.

Question No. 17. नेपाली भाषा सिकाउने प्रयोजनका लागि प्रकाशित गरिएको पहिलो पुस्तक कुन हो ?
Right Answer : → अक्षराङक शिक्षा
17. Nepali bhasa sikaune prayojanaka lagi prakasita garieko pahilo pustaka kuna ho?
→ Aksaraṅaka siksa

Question No. 18. फ्रान्सको भर्सेलिज दरबारको अनुकरण गरी नेपालमा निर्माण गरिएको दरबार कुन हो ?
Right Answer : → सिँह दरबार
18. Phransako bharselija darabarako anukarana gari Nepal ma nirmana garieko darabara kuna ho?
→ Sinha darabara

Question No. 19. क्षेत्रफलको हिसाबले तेस्रो ठूलो महादेश कुन हो ?
Right Answer : → उत्तर अमेरिका
19. Ksetraphalako hisabale tesro thulo mahadesa kuna ho?
→ North America

Question No. 20. “युवराजधिराज” घोषणा गर्ने प्रथम राजा को हुन ?
Right Answer : → अंशुवर्मा
20. “Yuvarajadhiraja” ghosana garne prathama raja ko huna?
→ Ansuvarma

Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers Samanya Gyan

Question No. 21. संयुक्त राष्ट्र संघ (UNO) को स्थापना कहिले भयो ?
Right Answer : → २४ अक्टोवर १९४५
21. Sanyukta rastra saṅgha (UNO) ko sthapana kahile bhayo?
→ 24 October 1945

Question No. 22. आफ्ना मतदातालाई नेगेटिभ भोटिङ अधिकार (माथिका कुनै पनि उम्मेदवारमा मेरो सहमति छैन) हालसम्म कति राष्ट्रले प्रदान गरेका छन्?
Right Answer : → १५ वटा

Aphna matadatalai negetibha bhotiṅa adhikara (mathika kunai pani ummedavarama mero sahamati chhaina) halasamma kati rastrale pradana gareka chhan?
→ 15 Vata

Question No. 23. संसारमा सबैभन्दा ठुलो मांसाहारी जनाबर कुन हो ?
Right Answer : – उतरी धुर्बिय भालु ।
23. Sansarama sabaibhanda thulo mansahari janabara kuna ho?
– Utari dhurbiya bhalu.

Prashna Number : 24. व्हेल माछा र तारा माछा दुबै माछा बर्गमा पदैनन् । बताउनुहोस् तिनिहरु कुन बर्गमा पर्दछन ?
– स्टार फिस – एकाइनोडरमाटा
– व्हेल माछा – स्तन्धारी ।
24. Vhela machha ra tara machha dubai machha bargama padainan. Bataunuhos tiniharu kuna bargama pardachhana?
– Stara phisa – ekainodaramata
– vhela machha – standhari.

Prashna Number : 25. मानब कोशमा जम्मा कतिवटा क्रोमोजोम हुन्छ ?
Right Answer : – २३ जोडा वा ४६ वटा ।
25. Manaba kosama jamma kativata kromojoma hunchha?
– 23 Joda va 46 vata.

You are doing your best. Thank you. keep reading about general knowledge of the world in Nepali language for your exam preparation of vacancy post.

Written by

Jitendra Sahayogee

I am Jitendra Sahayogee, a Writer of 12 Nepali Books, Director of Maithili films, Founder of Radio Stations, Designer of Websites and Editor of Some Nepali Blogs.

6 thoughts on “75 Nepali General Knowledge Quiz Questions Answers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *