79 Lok Sewa General Knowledge Questions Answers Collections

Spread the love

Get here 79 samanya gyan in Nepali language and font which are used for your exam preparation of lok sewa aayog Nepal (Public service commission) or shikshak sewa aayog Nepal. These questions are answers are very helpful for your post kharidar, nayab subba, adhikrit, officers, sachib, secretary, or whichever your post are.

79 Lok Sewa General Knowledge Questions Answers Collections

Question No. :- 1. बाघको बैज्ञानीक नाम प्यान्थेरा टाइग्रिस, सिंहको प्यान्थेरा लियो हो भने चितुवाको के हो ?
Right Answer: – प्यान्थेरा पारडस
1. Baghako baignanika nama pyanthera taigrisa, sinhako pyanthera liyo ho bhane chituvako ke ho?
– Pyanthera paradas

Advertisement

Question No. :- 2. मनिसको शरीरमा सबैभन्दा लामो कोषिका ( Cell ) कुन हो ?
Right Answer: – स्नायु कोष ( Nerve Cell )
2. Manisako sarirama sabaibhanda lamo kosika (Cell) kuna ho?
– Snayu kos (Nerve Cell)

Question No. :- 3. मानब शरीरमा सबैभन्दा ठुलो ग्रन्थी कुन हो ?
Right Answer: – कलेजो ( Liver )
3. Manaba sarirama sabaibhanda thulo granthi kuna ho?
– Kalejo (Liver)

Question No. :- 4. पातलो निन्द्रालाई अंग्रेजिमा REM Sleep र गहिरो निन्द्रालाई NREM Sleep भनिन्छ । REM र NREM को बिस्तारित अर्थ के हो ?
Right Answer: – REM ( Rapid Eye Movement ) र NREM ( Non Rapid Eye Movement )
4. Patalo nindralai aṅgrejima REM Sleep ra gahiro nindralai NREM Sleep bhaninchha. REM ra NREM ko bistarita artha ke ho?
Right Answer: – REM (Rapid Eye Movement) ra NREM (Non Rapid Eye Movement)

Question No. :- 5. शुन्य डिग्री सेन्टिग्रेड हुँदा कती डिग्री फरेनहाइट हुन्छ ?
Right Answer: – ३२ डिग्री फरेनहाइट
5. Sunya digri sentigreda hunda kati digri pharenahaita hunchha?
– 32 Ḍigri pharenahaita

Question No. :- 6. बिपत्ती भन्दा ठुलो गुरु कोही हुँदैन ।
Right Answer: – डिजरायली
6. Bipatti bhanda thulo guru kohi hundaina.
– Ḍijarayali

Question No. :- 7. अति सुक्ष्म मात्राको करेन्ट नाप्ने उपकरणलाइ के भनिन्छ ??
Right Answer: – गल्वनोमिटर
7. Ati suksma matrako karenta napne upakaranalai ke bhaninchha??
– Galvanomitara

Question No. :- 8. नेपालमा सबैभन्दा बढी साईकलको प्रयोग हुने जिल्ला कुन हो?
Right Answer: – चितवन(विश्वमा सबैभन्दा धेरै साईकल प्रयोग हुने देश-चीन)
8. Nepal ma sabaibhanda badhi saikalako prayoga hune jilla kuna ho?
– CHitavana(visvama sabaibhanda dherai saikala prayoga hune desa-china)

Question No. :- 9. बुद्धलाई विष्णुको कति औँ अवतार मानिन्छ ?
Right Answer: – नवौँ
9. Buddhalai visnuko kati aun avatara maninchha?
– Navaun

Question No. :- 10. विश्वको कुन शहर निशेधित शहरको उपनामले पनि चिनिन्छ ?
Right Answer: – ल्हासा
10. Visvako kuna sahara nisedhita saharako upanamale pani chininchha?
– Lhasa

Question No. :- 11. ‘ नेपालको स्वीट्जरल्याण्ड ‘भनेर कुन ठाँऊलाई चिनिन्छ ?
Right Answer: – दोलखाको जिरी

Lok Sewa General Knowledge Questions Answers Collections in Nepali Language
11. Nepal ko svitjaralyandabhanera kuna thanulai chininchha?
– Dolakhako jiri

Question No. :- 12. प्लेग रोगको महामारीमा परी मर्ने राजा को हुन् ?
Right Answer: – भाष्कर मल्ल
12. Plega rogako mahamarima pari marne raja ko hun?
– Bhaskara malla

Question No. :- 13. मरियाना ट्रेन्चको गहिराई कति छ ?
Right Answer: – ११,७७६ मि.
13. Mariyana trenchako gahirai kati chha?
– 11,776 Mi.

Question No. :- 14. कुन ग्रहमा सूर्य पश्चिमबाट उदाएर पूर्वमा अस्ताउँछ ?
Right Answer: – अरुण
14. Kuna grahama surya paschimabat udaera purvama astaunchha?
– Aruna

Question No. :- 15. एसियामा कती वटा भूपरिवेस्ठित देश रहेका छन ?
– १२ वटा
15. Esiyama kati vata bhuparivesthita desa raheka chhana?
– 12 Vata

Question No. :- 16. बातावरण सन्तुलनमा राख्न नेपालमा न्युनतम कती प्रतिशत वनजंगल हुनु आवश्यक छ ?
Right Answer: – ४३%
16. Batavarana santulanama rakhna Nepal ma nyunatama kati pratisata vanajaṅgala hunu avasyaka chha?
– 43%

Question No. :- 17. ‘पानी मुनिको देश’भनेर कुन देशलाई चिनिन्छ?
Right Answer: – नेदरल्याण्ड
17. Pani muniko desabhanera kuna desalai chininchha?
– Nedaralyanda

आइस कन्टिनेन्ट वा “दक्षिणी गंग्रोटी”भन्नालेके बुझिन्छ ?
Right Answer: – अन्टार्कटिका
18. Aisa kantinenta va”daksini gaṅgroti”bhannaleke bujhinchha?
– Antarctica

Question No. :- 19. कोइलाबाट बिद्युत् निकाल्ने प्रविधिलाई के भनिन्छ?
Right Answer: – हाइड्रो जेनेरेशन
19. Koilabat bidyut nikalne pravidhilai ke bhaninchha?
– Haidro jeneresana

Question No. :- 20. नेपालको निशाना छापमा कति वटा लालिगुरास छन ?
Right Answer: – १४
20. Nepal ko nisana chhapama kati vata laligurasa chhana?
– 14

Computer Operator Exam Question Paper in Nepal Police- lok sewa aayog

Lok Sewa General Knowledge Questions Answers Collections in Nepali Language

Question No. :- 21. कुन राजाको पालादेखि नेपालबाट साउदी अरबको मक्का र मदिनामा नेपाली मुस्लिमहरु हज यात्रामा जान थालेका हुन् ?
Right Answer: – पृथ्वी वीरविक्रम शाह
21. Kuna rajako paladekhi Nepal bat saudi arabako makka ra madinama nepali muslimaharu haja yatrama jana thaleka hun?
– Prithvi viravikrama saha

Question No. :- 22. मितेरी पुलले नेपाल र चीनलाई जोड्दछ भने मितेरी भन्ज्याङ ले कुन कुन दुई देशलाई जोड्दछ ?
Right Answer: – चीन र भियतनाम
22. Miteri pulale Nepal  ra chinalai joddachha bhane miteri bhanjyaṅa le kuna kuna dui desalai joddachha?
– CHina ra Vietnam

Question No. :- 23. जिबजन्तुमा पाईने अम्ललाई के भनिन्छ ?
Right Answer: – प्राङ्गारिक अम्ल
23. Jibajantuma paine amlalai ke bhaninchha?
– Praṅgarika amla

Question No. :- 24. नेपालको कुन ठाउँमा पहिलोपटक हवाईजहाज संग्रहालय निर्माण गरिदैँछ ?
Right Answer: – कैलालीको टिकापुर
24. Nepal ko kuna thaunma pahilopataka havaijahaja saṅgrahalaya nirmana garidainchha?
– Kailaliko tikapur

Question No. :- 25. सुन्दर अक्षर लेख्ने कलालाई के भनिन्छ?
Right Answer: – क्यालीग्राफी
25. Sundara aksara lekhne kalalai ke bhaninchha?
– Calligraphy

Keep reading about general knowledge in Nepali language. Just go to next page number.


Spread the love

Jitendra Sahayogee

I am Jitendra Sahayogee, a Writer of 12 Nepali Books, Director of Maithili films, Founder of Radio Stations, Designer of Websites and Editor of Some Nepali Blogs.

Leave a Reply

Close Menu