77 General Knowledge About Nepal in Nepali Language

Don't forget to share this post. It's your love for us to improve our content.

Get here 77 General Knowledge About Nepal in Nepali Language about geography, politics, literature, science, world, inventions, awards, prizes, kings, history etc. These all question Answers are very useful and helpful for your exam preparation of kharidar, nasu, adhikrit, officers of lok sewa aayog Nepal or other governmental jobs. best of Luck.

77 General Knowledge About Nepal in Nepali Language

Advertisement

Question No. : 1. २० जुलाई १९६९ मा सर्वप्रथम चन्द्रमामा पुग्ने अमेरिकी यात्री निल आर्मष्ट्रङ्गले प्रयोग गरेको चन्द्रयानको नाम के थियो ?
Right Answer : -एपोलो ११

20 Julai 1969 ma sarvaprathama chandramama pugne ameriki yatri nila armastraṅgale prayoga gareko chandrayanako nama ke thiyo?
-Epolo 11
Question No. : 2. रेडियम तथा पोलोनियम कुन पदार्थबाट निकालिन्छ ?
Right Answer : – पिचब्लेन्ड
2. Rediyama tatha poloniyama kuna padarthabat nikalinchha?
– Pichablenda

Question No. : 3. प्रयोगात्मक बिज्ञानका पिता भनेर कसलाई भनिन्छ ?
Right Answer : – आर्किमिडिज
3. Prayogatmaka bignanaka pita bhanera kasalai bhaninchha?
– Archimedes

Question No. : 4. ओस्कार पुरस्कारको स्थापना कहिले भएको हो ?
Right Answer : – सन् 1927
4. Oskara puraskarako sthapana kahile bhaeko ho?
– San 1927

Question No. : 5. राजा, राष्ट्रपती र प्रधानमन्त्री बन्ने एउटै ब्याक्ती को हुन ?
Right Answer : – नरोद्म सिंहानुक, कम्बोडिया
5. Raja, rastrapati ra pradhanamantri banne eutai byakti ko huna?
– Narodma sinhanuka, kambodiya

Question No. : 6. अंकगणित र ज्यामिती कुन सभ्यताका देन कुन हो ?
Right Answer : – युनानी
6. Aṅkaganita ra jyamiti kuna sabhyataka dena kuna ho?
– Yunani

Question No. : 7. द लाईट अफ एसिया भनी कसलाई चिनिन्छ ?
Right Answer : – गौतम बुद्
7. Da laita apha esiya bhani kasalai chininchha?
– Gautama Buddha

Question No. : 8. आधुनिक कालको सुरुवात कहिले भएको मानिन्छ ?
Right Answer : – १६ औ शताब्दी
8. Adhunika kalako suruvata kahile bhaeko maninchha?
– 16 Au satabdi

Question No. : 9. कुन देशलाई इतिहासको बत्ती भनेर चिनिन्छ ?
Right Answer : – युनान ( ग्रिस )
9. Kuna desalai itihasako batti bhanera chininchha?
– Yunan (Greece)

Question No. : 10. न्यूयोर्क शहर कुन नदिको किनारमा पर्छ ?
Right Answer : – हडसन

Nyuyorka sahara kuna nadiko kinarama parchha?
– Hudsan

Samanya Gyan Darpan General Knowledge About Nepal in Nepali Language

Question No. : 11. सबभन्दा पुरानो धातु कुनलाई मानिन्छ ?
Right Answer : – तामा
11. Sababhanda purano dhatu kunalai maninchha?
– Tama

Question No. : 12. एसिया र अफ्रिका महादेशलाई छुट्याउने नहर जुन हो ?
Right Answer : – स्वेज नहर
12. Esiya ra aphrika mahadesalai chhutyaune nahara juna ho?
– Sveja nahar

Question No. : 13. प्रहरी र जेल नभएको देश कुन हो ?
Right Answer : – आइस्ल्यान्ड
13. Prahari ra jela nabhaeko desa kuna ho?
– Iceland

Question No. : 14. कुन देशलाई युरोपको बिरामी भनेर चिनिन्छ ?
Right Answer : – टर्की
14. Kuna desalai yuropako birami bhanera chininchha?
– Turky

Lok Sewa aayog Nepal Nayab Subba Kharidar General Knowledge Quiz in Nepali

Question No. : 15. बेलायतको राजधानी लन्डन हुनु अघी कहाँ थियो ?
Right Answer : – मेन्चेस्टर

Belayatako rajadhani landana hunu aghi kahan thiyo?
– Manchester

Question No. : 16. अर्थोपोडा फाइलममा पर्ने किराहरूको कति जोडा खुट्टाहरू हुन्छन् ?
Right Answer : → चार जोडा
16. Arthopoda phailamama parne kiraharuko kati joda khuttaharu hunchhan?
→ CHara joda

Question No. : 17. रेडियो नेपालबाट प्रसारित प्रथम गितको गायकको हुन ?
Right Answer : → हरिप्रसाद रिमाल
17. Rediyo Nepal bat prasarita prathama gitako gayakako huna?
→ Hariprasad rimal

Question No. : 18. नेपालमा जुँगा भएको महादेवको मुर्ति कहाँ छ ?
Right Answer : →नेपालगञ्ज
18. Nepal ma junga bhaeko mahadevako murti kahan chha?
→Nepalganj

Question No. : 19. तीनवटा सदन भएको मुलुक कुन हो ?
Right Answer : →दक्षिण अफ्रिका
19. Tinavata sadana bhaeko muluka kuna ho?
→South Africa

Question No. : 20. कोशी टप्पु वन्यजन्तु आरक्ष के कालागि प्रख्यात छ ?
Right Answer : → अर्ना
20. Kosi tappu vanyajantu araksa ke kalagi prakhyata chha?
→ Arna

Samanya Gyan Darpan General Knowledge About Nepal in Nepali Language

Question No. : 21. टेलिभिजनका आबिष्कारक को हुन ?
Right Answer : – जे. एल. बेयर्ड
21. Telibhijanaka abiskaraka ko huna?
– Je. Ela. Beyarda

Question No. : 22. बिश्वमा सर्बप्रथम VAT लागु गर्ने राष्ट्र कुन हो ?
Right Answer : – फ्रान्स
22. Bisvama sarbaprathama VAT lagu garne rastra kuna ho?
– France

Question No. : 23. बिश्व्मा सबैभन्दा बढी गर्मी हुने ठाउँ कुन हो ?
Right Answer : – लिबियाको अजिजिया

Bisvma sabaibhanda badhi garmi hune thaun kuna ho?
– Libiya ko ajijiya

Keep reading about general knowledge answers questions samanya gyan darpan post. We hope you enjoying and doing best for your exam preparation. Go to next page number.


Don't forget to share this post. It's your love for us to improve our content.

Jitendra Sahayogee

I am Jitendra Sahayogee, a Writer of 12 Nepali Books, Director of Maithili films, Founder of Radio Stations, Designer of Websites and Editor of Some Nepali Blogs.

This Post Has One Comment

  1. tapailai derai badhai xa

Leave a Reply

Close Menu