80 Samanya Gyan Question Answer in Nepali Language

SHARES
Share on FacebookShareTweet on TwitterTweet

Get here 80 Samanya Gyan Question Answer in Nepali Language and font about geography, politics, science, scientist, invention, money, economy, entertainment, film, Nepali people, women, quotes, bhanai, sayings, quotation, animals, men, women, world, international, history, kinds of Nepal etc for the post of kharidar, nayab subba, adhikrit, officers, secretary etc. Get exam preparation better. We are here with lok sewa aayog Nepal exam preparation. Get here 80 questions answers for exam preparation.

Sponsored Links

80 Samanya Gyan Question Answer in Nepali Language

Question No. 1. महिलाभन्दा खराब र महिला भन्दा असल कुनै बस्तु हुँदैन ।
Right Answer : – युरिपाइडिज
1. Mahilabhanda kharaba ra mahila bhanda asala kunai bastu hundaina.
– Euripides

Sponsored links

Question No. 2. जुनकिरिको पुच्छर कुन तत्वका कारणले चम्कन्छ ?
Right Answer : -लुसिफेरिन
2. Junakiriko puchchhara kuna tatvaka karanale chamkanchha?
-Lusiferin

Question No. 3. UNESCO को पूर्ण रुप के हो ?
Right Answer : – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization
3. UNESCHO ko purna rupa ke ho?
– United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization

Question No. 4. चिकित्साशास्त्रका पिता भनेर कसलाई चिनिन्छ ?
Right Answer : – हिपोक्रिटस
4. CHikitsasastraka pita bhanera kasalai chininchha?
– Hippocrates

Question No. 5. Evening Star भनेर चिनिने ग्रह कुन हो ?
Right Answer : – शुक्र
5. Evening Star bhanera chinine graha kuna ho?
– Sukra

Question No. 6. Father of Chemistry भनी कसलाई चिनिन्छ ?
Right Answer : – Robert Boyle
6. Father of Chemistry bhani kasalai chininchha?
– Robert Boyle

Question No. 7. शान्तितर्फको नोबेल पुरस्कार बिजेताको चयन कसले गर्छ ?
Right Answer : – नर्बेजियाली संसदबाट गठित ५ सदस्यिय समितिले
7. Santitarphako nobela puraskara bijetako chayana kasale garchha?
– Narbejiyali sansadabat gathita 5 sadasyiya samitile

Question No. 8. American and Third World War नामक पुस्तक कसले लेखेका हुन् ?
Right Answer : – ओसामा बिन लादेन
8. Americhan and Third World War namaka pustaka kasale lekheka hun?
– Osama bin laden

Question No. 9. बाबुले लेखेर छोराले पुर गरेको प्रसिद् कृति कुन हो ?
Right Answer : – कादम्बरी
9. Babule lekhera chhorale pura gareko prasid kriti kuna ho?
– Kadambari

Question No. 10. हाम्रो आयु चार दिनको होस्, तर जीवनमय होस् ।
Right Answer : – ह्दयचन्द्रसिंह प्रधान

Hamro ayu chara dinako hos, tara jivanamaya hos.
– Hridayachandrasinha pradhan

General Knoweldge Samanya Gyan Question Answer in Nepali Language Ma

Question No. 11. १ डिग्री अक्षांश रेखा बराबर कती दुरिको फरक पर्दछ ?
Right Answer : – १११ कि. मि.

1 Ḍigri aksansa rekha barabara kati duriko pharaka pardachha?
– 111 Ki. Mi.

Question No. 12. अफ्रिका महादेशको सबैभन्दा लामो पर्बतमाला कुन हो ?
Right Answer : – एटलस
12. Aphrika mahadesako sabaibhanda lamo parbatamala kuna ho?
– atlas

Question No. 13. नेपालको कुन हिमाललाई किलर माउन्टेनका नामले समेत चिनिन्छ ?
Right Answer : – मनास्लु हिमाल
13. Nepal ko kuna himalalai kilara mauntenaka namale sameta chininchha?
– Manaslu himal

Sponsored Link

Question No. 14. Gas Giant भनेर कुन कुन ग्रहहरुलाई चिनिन्छ ?
Right Answer : – Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune
14. Gas Giant bhanera kuna kuna grahaharulai chininchha?
– Jupiter, Saturn, Uranus, Neptune

Question No. 15. बाणिज्य महासागरका नामले चिनिने महासागर कुन हो ?
Right Answer : – आन्ध्र महासागर
15. Banijya mahasagaraka namale chinine mahasagara kuna ho?
– Andhra mahasagar

Question No. 16. प्रीथ्बीले आफ्नो कक्षमा प्रतिघण्टा कती कि. मि. को गतिमा घुम्ने गर्दछ ?
Right Answer : – १६००
16. Prithbile aphno kaksama pratighanta kati ki. Mi. Ko gatima ghumne gardachha?
– 1600

Question No. 17. तीनतिर बाट पानी र एकातिरबाट जमिनले घेरिएको भु-भागलाई के भनिन्छ ?
Right Answer : – प्रायदीप

Tinatira bat pani ra ekatirabat jaminale gherieko bhu-bhagalai ke bhaninchha?
– Prayadip

Question No. 18. भुपरिबेष्ठित राष्ट्र नभएका महादेश कुन कुन हुन् ?
Right Answer : – अष्ट्रेलिया र उत्तर अमेरिका
18. Bhuparibesthita rastra nabhaeka mahadesa kuna kuna hun?
– Australia ra North America

Question No. 19. कुनै पनि मनिसलाई त्यती मात्र विश्वाश गर्नुपर्छ, जती उु सक्षम छ ।
Right Answer : – एलिश
19. Kunai pani manisalai tyati matra visvasa garnuparchha, jati u̔u saksama chha.
– Elisa

Question No. 20. सयुक्त राष्ट्रसंघिय सैनिकहरुलाई के भनिन्छ ?
Right Answer : – ब्ल्यु हेल्मेटस
20. Sayukta rastrasaṅghiya sainikaharulai ke bhaninchha?
– Blyu helmetasa

General Knoweldge Samanya Gyan Question Answer in Nepali Language Ma

Question No. 21. नेपालले UNESCO को सदस्यता कहिले प्राप्त गरेको हो ?
Right Answer : – १ मै १९५३
21. Nepal le UNESCHO ko sadasyata kahile prapta gareko ho?
– 1 May 1953

Question No. 22. Land of Golden Fibre उपनामले चिनिने सार्क राष्ट्र कुन हो ?
Right Answer : – पाकिस्तान
22. Land of Golden Fibre upanamale chinine sarka rastra kuna ho?
– Pakistan

Question No. 23. गरीबहरुको घर भनेर कुन संगठनलाई ब्यङग्य गरिन्छ ?
Right Answer : – सार्क
23. Garibaharuko ghara bhanera kuna saṅgathanalai byaṅagya garinchha?
– SAARC

Question No. 24. मानव शरीर भित्रका खासगरी मुटु र फोक्सोको आवाज सुन्न प्रयोग गरिने यन्त्रलाई के भनिन्छ ?
Right Answer : – Stethoscope
24. Manava sarira bhitraka khasagari mutu ra phoksoko avaja sunna prayoga garine yantralai ke bhaninchha?
– Stethoschope

Question No. 25. अन्तरिक्ष प्रयोजनका लागि समय नाप्न प्रयोग गरिने एकाइ कुन हो ?
Right Answer : – Nano Second ( 1 nano second = 10 second )
25. Antariksa prayojanaka lagi samaya napna prayoga garine ekai kuna ho?
– Nano Second (1 nano sechond = 10 sechond)

Keep reading about general knowledge about the universe in Nepali language. Just click on the next page number.

3 Comments

  • DHEREI RAMRO . AJHEI NAYA NAYA UPDATE HARU SAMAWES GARDEIJANU HOLA .

  • dherai ramro xa yestai dherai gyan haru share garnu huna aaghra gardaxu

  • Write a comment * ok fail

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>